Hawaiian Good Luck Sign

Tuli vastaan hauska yksityiskohta historiasta. Kun 1968 Pohjois-Korea kaappasi amerikkalaisen kuuntelu- ja tiedustelualuksen USS Pueblon kansainvälisiltä vesiltä niemimaan edustalta. Nykyään alus on ankkuroitu joelle Pjongyangissa ja on jokaisen propagandakierroksen perusmateiraalia, jolla esitellään kamalien länsimaalaisten hyökkäysaikeita maahan.

Aluksen miehistö kaapattiin 11 kuukaudeksi Pohjois-Koreaan ja heitä kuvatiin ja esiteltiin suurena sotasaaliina ja osana propagandaa. Miehistöstä osa päätti kuitenkin vähän kapinoida näytelmää vastaan ja keksi, että he ujuttavat kuviin keskisormia. Vääräleuat keksivät, että sehän on vain “Hawaiian good luck sign”.

Jossain vaiheessa viranomaiset tajusivat, että miehistö esittelee aina samaa elettä kuvissa ja tivasivat, mikä se on. Tämä meni hetken aikaa täydestä, mutta kun totuus ulkomaisen median kirjoittelun kautta selvisi, niin miehistö joutui vähäksi aikaa kovemmalle leirille. Tämä tapahtuman mainittiin myös äsken lukemassani kirjassa Pohjois-Koreaan kaapatusta elokuvapariskunnasta.

Tämä kuitenkin vahvisti vangittujen ryhmähenkeä ja päätyi historiaan hassuna yksityiskohtana 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *