Anssi Kasitonni Taidehallissa 2022

Anssi_Kasitonni_Taidehalli_2022_Title

Taidehallissa oli Anssi Kasitonnin näyttely kesällä. Kompakti ja kiva näyttely, jossa pääsi katsomaan hänen uudempaa tuotantoaan. Paljon oli veistoksia, jotka leikkivät kiihdytysautokulttuurin kuvastolla.

Olen ensimmäisen kerran ollut Kasitonnin näyttelyssä Aamos Andersenilla 2011, kun hän oli saanut Ars Fennica -palkinnon. Itselleni Kasitonnin työt tuovat mieleen pop-taiteen, mutta ne ovat monimuotoisia ja usein tehty sekatekniikoilla, enemmän veistoksia. Autourheilun estetiikka näkyi jo silloin töissä.

Nyt Taidehallissa oli uudempia teoksia myynnissä. Tila on tällaiseen oikein sopiva ja siellä on mukava käydä pistäytymässä vaikka vain lyhyestikin. Myös lapset tykkäsivät Kasitonnin teoksista, varsinkin isokokoiset teokset viehättävät aina lapsia.

Anssi_Kasitonni_Taidehalli_2022_00006

Kuvia näyttelyn töistä

Näyttely oli myyntinäyttely. Olisin voinut seinälleni ottaa USA:n lipun muotoon tehdyn valoteoksen, se oli kuin Kasitonnin risteyttämä Jasper Johns ja Bruce Nauman. Teos oli valitettavasti jo myyty, ja oli kyllä omalle budjetilleni liian kallis. Ehkä seuraavan kerran!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.