EGS Taidehallissa ja Kauhanen Tennarissa

Palattuamme Helsinkiin, on taas aika käydä Helsingin museoita. Näyttelyt ovat ehtineet puolen vuoden aikana vaihtua. Ensin ehdin pari viikkoa sitten Taidehalliin katsomaan EGS:n näyttelyä ja samalla kävelyllä Tennispalatsiin Pekka Kauhasen näyttelyyn.

EGS Taidehallissa

Taidehallin EGS-näyttely oli hieno kokemus. Isossa salissa oli koko seinän täyttävä graffiti maailmankartasta. Esillä oli myös lasiveistoksia, joissa oli samaa maailmateemaa. Muutenkin EGS tuntui hakevan innoitustaan maista ja kulttuureista.

EGS maailma taidehalli EGS maailma tyylitelty taidehalli

EGS taidehalli maailma 2 EGS taidehalli lasi ja kivi

Hän oli kuvannut graffitejaan ympäri maailmaa (myös Etelä-Afrikassa, Hout Bayssa). Mielenkiintoinen oli myös iso sarja ei-valtioiden tyyliteltyjä karttoja (maista, joita ei ole tai jotka ovat joskus melkein olleet olemassa).

EGS valokuvat graffitit taidehalli

Näyttelyssä oli selvästi normaalia nuorempaa väkeä ja paikka oli aika täynnä. Olisi syytä enemmän saada enemmän uusia taidemuotoja ja taiteilijoita esille. Kiasma voisi edelleen madalta kynnystä vierailuille, ihmisten pitäisi vain voida pistäytyä siellä ohi kulkiessaan.

Ranskassa oli tyypillistä, että museoissa alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Se voisi olla yksi tapa, eikä varmaan merkittävästi vaikuttaisi ainakaan julkisesti rahoitettujen museoiden talouteen.

Pekka Kauhanen Tennarissa

Kauhasta en entuudestaan tunne kuin median kautta. Hänhän toteutti Kasarmitorin uuden tuntemattoman sotilaan patsaan. Siitä oli esillä hahmotelma myös Tennispalatsin näyttelyssä.

Pekka Kauhanen tennispalatsi veistos Pekka Kauhanen tennispalatsi valo ja varjo

Kauhasen töissä oli usein mukana valon ja varjon kanssa leikkiminen, josta muodostui yksi elementti lisää varsinaisen veistoksen lisäksi. Lapset innostuivat kovasti varjoleikkeihin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *