Tous les musées de Lyon #8: Mini Lyon

Lyonin itälaidalla on Mini World Lyon. Kyseessä on pienoismallimaailma rautatieverkostoineen, eräänlainen museo sekin. Sinne siis!

Mini World Lyon

Näin mainoksen paikasta ulkomainoksessa, jossa oli Star Wars-Lego-ukko ja jotain muuta sellaista kuvassa. Ajattelin, että siinä on lasten keskiviikkoiltapäiväksi hyvä kohde, kun tulee kylmempiä kelejä.

Ajoimme siis viime viikolla A-metrolla Perrachelta koko linjan läpi päätepysäkille itäiseen Lyoniin, Vaulx-en-Velin La Soie:n asemalle. Se on vähän kuin Vuosaari Helsingissä: uutta aluetta, jossa rakennetaan joka puolella täysin uutta. Ei vielä ihan kaupunkia, mutta kovasti sinne päin matkalla. Siellä on iso kauppakeskus, jossa Mini Lyon myös on.

mini world lyon museo ulkoa

Sisäänpääsy ei ollut kallis, muutaman euron per naama. Olin ostanut liput jo valmiiksi netissä (pari euroa alennusta paketista), että ei tarvitse jonottaa. Huoli oli turha, olimme siellä melkein yksin.

Minimaailma ja Legoja

Paikka jakautuu kahtia, minimaailmaan ja Lego-maailmaan. Minimaailmassa on valtava useassa tilassa oleva  pienoismaailma, joka jakautuu moneen osaan ja maisemaan: kaupunki, vuoristo, satama, maaseutua.

mini world lyon museo kaupunki

Noin 20 minuutin syklillä maailmassa vaihtuu päivä ja yö, jolloin valot ja toiminnot vaihtuvat. Maailmaan on laitettu paljon nappeja, joita painamalla voi käynnistää kaikenlaista pientä kivaa – se oli todella tyttöjen mieleen! Alppikylässä oli mm. toimivat gondolihissit ja luistelijoita luistinradalla.

Ja kaiken ympärillä kulkee junaliikennettä ja autoja. En ole ikinä nähnyt niin massiivista junarataverkostoa ja pienoismaailmaa. Valtavasti pieniä yksityiskohtia. Maailma on vähän vanhahtava, joten museo tulee mieleen, vaikka paikka uusi onkin. Yllättävän hyvä kokonaisuus!

mini world lyon museo yksityiskohta

Lego-näyttely oli aika pieni ja ei mitenkään ihmeellinen. Suoraan sanoen Pariisin Les Halles’n Lego-kauppa esittelee hienompia rakennelmia. Mutta tytöille upposi hyvin, varsinkin kun siellä oli myös puuhanurkka, jossa sai suunnitella ja värittää oman Lego-ukkelin. Palkinnoksi oli kaikille paperin palauttaneille yllätys. Siinä menikin taas 45-50 minuuttia, kun tytöt uppoutuivat piirtämiseen!

Kun olimme lähdössä aulan isossa ravintola-kahvilassa parveili ihmisiä ja ihmettelimme, mistä on kyse. Siellä oli ilmeisesti Lyonin jalkapallojoukkueen kaksi pelaajaa vierailemassa ja heitä haastateltiin ja kuvattiin. Ilmeisesti isoja tähtiä innostuksesta päätellen, ei ollut meille naamat tuttuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *