Kirjamessut 2019

kirjamessut_kirjat

Lupasin vaimolle, että mennään kirjamessuille kerrankin heti ensimmäisenä päivänä. Väkeä oli torstaina vähemmän ja melkein onnistuin pääsemään messuilta ostamatta mitään 🙂

Kirjoja alennuksella

Ei ehditty koko päivää messuilla olemaan, mutta ehdin nähdä mm. tämän vuotisen Kanava-palkinnon ehdokkaat. Vaimo ehti kuunnella useampaakin paneelia, itse kiertelin enemmänkin kirjakauppojen ale-laareja. Kustantajat tuovat sinne todella halvalla painosten jäännöksiä ja messuilta on helppo tehdä löytöjä muutamalla eurolla kappale.

Vakaa aikomukseni oli jälleen selvitä kirjamessuilta ostamatta mitään, mutta en siinä nytkään ihan onnistunut. Alennuskirjoja jäisi viisi kyytiin: Matkoja utopiaan, Mitä on valistus?, Eksistentialismi – vapauden filosofia, Samurai – historiallisen soturin käsikirja ja Hitlerin kylkiluu-romaani. Hitlerin kylkiluusta on vähän ristiriitaisia arvioita ollut. Mielenkiintoista nähdä, miltä se itsestä tuntuu.

Antony Beevor ja Arnheim

WSOY:n vieraana oli Antony Beevor ja häntä oli mukava kuunnella. Jokainen on varmasti lukenut hänen toisen maailman sodan teoksensa, erityisesti Berlin ja Stalingrad jättävät varmasti mieleen sodan järjettömyyden. Mies tykitti lavalla pitkät tarinat operaatio Market Gardenista sekä siihen liittyneistä taustatapahtumista ja keskeisistä henkilöistä. Erittäin mielenkiintoinen haastattelu!

kirjamessut_beevor

Surullisen kuuluisasta Arnheimin maahanlaskuoperaatiosta olen lukenut monista kirjoista toki aiemmin. Beevorinkin analyysin mukaan se tosiaan oli paljolti erityisesti tiettyjen kenraalien päähänpinttymä. Kun kerran oli koottu useita maahanlaskudivisioonia, niin pitihän niitä jossain päästä käyttämään. Isot egot, isot lelut jne. Historia on välillä todella kummallista!

Ruokamessut K18??

Jälleen kerran Suomi pääsi yllättämään. Tämän vuoden ruokamessut oli eristetty omalle puolelleen Messukeskusta ja sinne oli tiukka ikäkontrolli. Suomessahan ei perheitä tai lapsia voi jostain kumman syystä päästää ruokamessuille, kun siellähän esitellaan samassa tilassa viinejäkin… Meiltäkin kysyttiin ovella tiukasti paperit. Tuo tuntuu aivan naurettavalta. Menee taas sarjaan “Only in Finland” – milloin tällaisesta pelleilystä päästään eroon??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.