Tous les musées de Lyon #6 ja #7: Musée des Tissus & Arts Decoratifs

Seuraava museo on virallisesti kaksi eri museota, joten tässä tulee nyt sekä 6. että 7. museo. Kävimme tyttöjen kanssa Lyonin kangasmuseossa ja samassa paikassa toimivassa sisustusmuseossa. Sivut löytyvät täältä.

Ne toimivat komeassa vanhassa talossa/kaupunkipalatsissa keskellä toista kaupunginosaa ja lähellä asuntoamme. Nämä museot ovat uusia ja niihin on investoitu isosti, Figaron jutun mukaan 10 miljoonaa euroa!

Musée de Tissus

Lyon on vanha kangas- ja vaatebisneksen kaupunki. Kankaiden historiaa käsittelee tämä museo. Itselleni ei tämä aihe ole mitenkään erityisen kiinnostava, mutta silkki on selvästi ollut Lyonille tärkeä asia.

Museo on erittäin hyvin tehty ja näytillä on paljon erilaisia vanhoja kankaita ja niistä olisi paljon tietoa. Varmaan joku asiaan perehtynyt pääsisi fiiliksiin tuolla.

Siellä oli myös esillä vanhoja asuja: juhla-asuja, sotilaspukuja jne. Tytöt tykkäsivät niistä kovasti.

Musée des Arts Decoratifs

Sisustusmuseo oli palatsin toisessa osassa. Sinne oli sisustettu eri aikakausien huoneita ja interiöörejä. Esillä oli myös paljon käyttöesineitä kuten posliini, pöytähopeita, kaappi- ja pöytäkelloja jne. Tarkkaa työtä oli tehty ja modernin museon tyylillä.

Sisutukset olivat toki vain varakkaiden asuntojen esimerkkejä, ei siellä slummeja ollut esillä. Kyllä varakkaat ovat mukavasti eläneet 1600- ja 1700-luvuillakin. Erityisesti kantotuolit olivat mielenkiintoinen yksityiskohta heidän elämästään 🙂

Sisäänpääsy oli jälleen lapsille ilmaista ja minulta muutaman euron. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja huomaavaista, lapsille jaksettiin taas jutustella pitkät pätkät, se näissä maissa aina osataan! Muita kävijöitä ei montaa ollut, ei ilmeisesti ole tähän aikaan vuodesta mikään turistirysä tämäkään 🙂 Kaksi japanilaista vanhusta tuli vastaan, muuten oli aika hiljaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *